RSCA makkelijk voorbij Sint-Truiden

ZONDAG, 20 NOVEMBER 2011, 22:30 - Skyhawk

Anderlecht zette vanavond STVV opzij met 3-1. De score had hoger kunnen oplopen in de slotfase, maar paars-wit verzuimde de kansen af te maken. In de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg toen de gelijkmaker afgekeurd werd.

De partij kende een rommelige start. Slechte passes ontsierden het spelbeeld, maar langzaam liep de Anderlechtse motor warm. De eerste kans was echter voor Reza, die alleen kon doorgaan, maar overhaast afwerkte.

Paars-wit was vooral gevaarlijk via de flanken, waar onderandere Badibanga geposteerd stond. Niet onverwacht kwam de openingsgoal er op vrije trap. Wasilewski krulde binnen, maar doelman Verhulst ging zeker niet vrijuit.

Sint-Truiden had geen reactie in huis, maar toch kwam Anderlecht goed weg toen de bal via Wasilewski's been in eigen doel verdween. De scheidsrechter had echter gefloten voor een zeer lichte fout op Proto.

Kort voor de rust maakte Suarez de 2-0, na een knappe aanval via de flank. De Argentijn werd voor doel vrijgespeeld en kon simpel binnen tikken. In de tweede helft zou diezelfde Suarez ook nog de derde goal maken. Op een zeldzame tegenaanval scoorde STVV alsnog de 3-1. Ondertussen moest Verhulst verschillende keren aan de bak om een monsterscore te voorkomen. In de laatste minuut vergat scheidsrechter Loeman de bal op de stip te leggen na een loepzuivere fout op Jovanovic. Zo eindigde de match op 3-1.

Resultaat: 3-1
Doelpunten: 15' Wasilewski 1-0, 41' Suarez 2-0, 58' Suarez 3-0, 85' Dufer 3-1

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Deschacht, Safari, Gillet, Kljestan, Badibanga, Canesin (69' Praet), Jovanovic, Suarez (82' De Sutter)
STVV: Verhulst, Ngawa (23' Daeseleire), Buysens, Euvrard, Iandoli, Kotysch (46' Okotie), Mennes, Daerden (79' Garcia-Calvete), Dufer, Schouterden, Reza

Geel: Ngawa, Suarez, Kotysch, Daerden

Scheidsrechter: Loeman
Stadion: Constant Vanden Stock