Van Crombrugge: "We mogen van de jeugd meer eisen"

DONDERDAG, 22 JULI 2021, 10:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge is terug, al is het nog afwachten hoe zijn rug de opeenvolging van wedstrijden zal verteren. De doelman is er in ieder geval klaar voor en wil nu alleen maar vooruit kijken. Als een kapitein zal hij meer eisen van de jongeren, want dat mag, benadrukt hij. 

Door zijn blessure kon Van Crombrugge ook het EK vergeten maar hij was vooral blij voor Matz Sels. Qatar 2022 is dan nog té ver weg voor de doeman, Van Crombrugge wil zich nu vooral richten op de kortetermijndoelstellingen.

En die korte termijn is: Union zondag in het Lotto Park. "Met de rug gaat het ondertussen goed al zal nog moeten blijken hoe hij de wedstrijden van de afgelopen dagen en nu zondag zal verteren. Ik heb mentaal enkele moeilijke maanden achter de rug maar ik kijk nu vooral vooruit."

Stappen gezet

Van Crombrugge was dus een tijdje out, maar hij merkt nu wel dat er tijdens zijn afwezigheid stappen zijn gezet in de groep. "Ik merk nu vooral dat er vaker de juiste keuze wordt gemaakt. De beslissingstijd is erop vooruit gegaan en is ook vaker juist. Dat mag ook vind ik, de jeugd heeft vorig seizoen 20 tot 30 wedstrijden gespeeld, we mogen dus nu meer van hen eisen."

Bron: HNB (Yanko Beeckman)anderlecht-online forum