Welke lessen kunnen we trekken uit de stage?

MAANDAG, 12 JULI 2021, 16:34 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Zoals reeds vanmorgen gemeld, zijn er een aantal lessen te trekken uit de stage in Nederland. De meest opvallende conclusies betreffen Vlap en Cobbaut, die waarschijnlijk andere oorden mogen opzoeken en Colassin die niet meer in de spits wordt uitgespeeld. Maar wat kunnen we verder nog leren uit de stage?

Verdediging:
Wesley Hoedt toonde snel zijn leiderschap in de defensie, maar ook Taylor Harwood-Bellis deed het meer dan behoorlijk. Waarschijnlijk zal hij wel stevige concurrente krijgen van Hannes Delcroix die nog herstellende is van een blessure. Centraal achterin lijkt het alvast goed te zitten.

Ook Killian Sardella kwam tijdens de oefenwedstrijden weer boven water. Vooral het goede samenspel met Amuzu viel op. Tenslotte was ook Hendrik Van Crombrugge weer te bewonderen op het veld. Hij redde een penalty en deed een aantal andere goede saves. De gelijkmaker van AZ mag echter wel grotendeels op zijn conto worden geschreven na slecht inspelen.
Sergio Gomez werd even getest als linksachter, maar een echt succes was dit niet. Die positie is duidelijk niet de zijne, hoewel de Spanjaard toch vlagen van zijn klasse liet zien. 

Middenveld:
Mustapha Bundu was teleurstellend in de partij tegen Utrecht en mag stilaan beginnen vrezen voor zijn toekomst in Brussel. Majeed Ashimeru kon iets meer bekoren, al waren zijn prestaties toch ook wisselvallig. Zo was bijvoorbeeld zijn terugspeelbal op Van Crombrugge (tegen AZ) niet de beste keuze. Het paars-witte sluitstuk controleerde de bal wel goed, maar kwam onder druk en leverde in wat een tegengoal opleverde. Ashimeru moest uiteindelijk de wedstrijd staken met een blessure.

Aanval:
Francis Amuzu maakte zeker een goede indruk. Hij maakte de openingsgoal tegen AZ Alkmaar, maar zorgde ook voor veel gevaar. Zijn grootste werkpunt blijft echter efficiëntie in de zone van de waarheid. Isaac Kiese Thelin kreeg ook een kans om zich te tonen, maar kon eigenlijk weinig potten breken. Zijn prestatie zal Kompany in ieder geval niet overtuigd hebben en de komst van een spits blijft absoluut een prioriteit.



anderlecht-online forum