Anderlecht leed 1,2 miljoen euro verlies

WOENSDAG, 9 NOVEMBER 2011, 09:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de derde keer op rij leed Anderlecht vorig seizoen verlies. Ditmaal gaat het om 1,2 miljoen euro. Volgens woorvoerder David Steegen is er echter geen reden tot paniek. "Volgend jaar zullen de cijfers veel positiever zijn."


Omdat Anderlecht vorig jaar overging van een vzw naar een nv telde het voorbije boekjaar 16 maanden. De redenen van het verlies dat de club in deze periode leed, zijn volgens Steegen niet ver te zoeken. "Het heeft onder meer te maken met het feit dat we de voorbije jaren de Champions League misliepen en dat er weinig uitgaande transfers gebeurden", aldus Steegen.

Uitgaande transfers

Volgens Steegen zal Anderlecht in de toekomst wel winstgevend worden. "We hebben er alle vertrouwen in dat dit het laatste verliesjaar was en dat we de trend in het volgend boekjaar kunnen ombuigen. Het staat vast dat we volgend jaar een positief cijfer zullen kunnen voorleggen."

Dit positief cijfer zal voornamelijk het gevolg zijn van de uitgaande transfers van Boussoufa, Lukaku en Legear. Het bedrag van Anderlecht voor Boussoufa kreeg, werd deels ingeschreven in de begroting van vorig seizoen en deels van dit seizoen.

NV

De overgang vorig jaar van een vzw naar een nv bezorgde Anderlecht een financiële input van tien miljoen euro. 2,5 miljoen euro werd opgenomen in de begroting, terwijl 7,5 miljoen werd opzij gezet voor de verbouwing van het Constant Vanden Stock-Stadion.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum