'Anderlecht aast op Ligue 2-topschutter Bayo'

VRIJDAG, 9 JULI 2021, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Franse website Le 10 Sports meent te weten dat Anderlecht zijn pijlen gericht heeft op Mohamed Bayo. Deze 23-jarige centrumspits werd vorig seizoen topschuuter in de Franse tweede klasse met 22 doelpunten. Ook Saint-Étienne toont interesse.

Bayo is een jeugdproduct van Clermont Foot. Van januari 2019 tot medio 2020 werd hij anderhalf jaar uitgeleend aan Duinkerke in de Franse derde klasse. In het seizoen 2019-2020 scoorde hij er twaalf keer. Clermont Foot haalde hem terug en Bayo veroverde meteen een basisplaats. Met 22 doelpunten, waarvan slechts twee strafschoppen, en zeven assists had hij een groot aandeel in de tweede plaats en promotie. 

Bayo's prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Volgens Le 10 Foot toonde Anderlecht zich de voorbije dagen erg actief in zijn dossier. Saint-Étienne toont ook belangstelling, maar bij die club moet eerst financieel nog wat op orde gebracht worden. De 1m88 grote Bayo heeft nog een contract tot 2023 bij Clermont Foot. Zijn marktwaarde steeg het voorbije jaar van 300.000 euro naar 6 miljoen euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.