Hoedt en Refaelov in koor: "Anderlecht heeft ambitie en kwaliteit"

DONDERDAG, 8 JULI 2021, 10:40 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lior Refaelov heeft zich in de Franstalige pers uitgelaten over zijn komst naar Anderlecht. In Le Soir, geeft de middenvelder aan dat hij vooral de club wil doen groeien: "Overal waar ik kom, wil ik mijn stempel drukken. En bij Anderlecht wil ik bijdragen tot het herstel van de club."

Volgens Refaelov is Anderlecht ook sterker dan vorig seizoen. Tenslotte kijkt hij ook uit naar de samenwerking met talenten zoals Anouar Ait El Hadj, Francis Amuzu en Yari Verschaeren, die hij wil helpen in hun efficiëntie. Ook Vincent Kompany speelde een belangrijke rol: "Vince denkt 24/7 aan voetbal en ik ben er zeker van dat ik nog kan leren van zo'n coach."

Aan het einde van het interview, komt Refaelov nog even terug op zijn periode bij Antwerp: "Ik ben er zeker van dat ik wel een contractverlenging bij Antwerp zou hebben gekregen, maar de effectieve voorstellen bleven maar uit. Daarom ben ik met andere clubs gaan praten. Toen Anderlecht me een voorstel deed, kwam plots Antwerp op de proppen met een dik contract maar mijn keuze was al gemaakt. Ik ben dan ook teleurgesteld dat ik niet mocht spelen in de play-offs; een keuze van de directie en niet van coach Vercauteren."

Ook nieuwkomer Wesley Hoedt laat van zich horen in de Waalse media, zij het via La Dernière Heure. De speler geeft aan dat hij aanbiedingen had uit Spanje, Duitsland, Italië en Engeland, maar dat zijn keuze voor Anderlecht er eentje voor stabiliteit was. Bij paars-wit ziet Hoedt sportieve uitdagingen die te combineren zijn met het familiale aspect. Daarenboven drukten Kompany, die de spelstijl van Hoedt appreciëert, en Verbeke ook heel erg door om de transfer rond te krijgen. 

Hoedt werd ook vorig seizoen het hof gemaakt door Anderlecht, maar de speler vond het toen niet het juiste moment om de stap te wagen. Ook Club Brugge deed een poging: "Maar die heb ik nooit au sérieux genomen omdat Brugge op dat moment zowat alle sterkhouders uit de competitie benaderde."

Hoedt moest inleveren op zijn loon, maar dat lijkt hem niet te deren: "Anderlecht heeft ambitie en er lopen veel goeie jongens rond. Ik wil hen trachten beter te maken. Als het even kan, hoop ik met Anderlecht ook een selectie te kunnen afdwingen voor Oranje."



anderlecht-online forum