Vandenhaute: "Tot nu toe gratis gewerkt als voorzitter"

ZATERDAG, 3 JULI 2021, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wouter Vandenhaute is intussen ruim een jaar voorzitter van Anderlecht, maar ontving hiervoor nog geen salaris. Dat vertelt hij vandaag in De Morgen. "Binnenkort zal dat veranderen, maar toen ik begon als consultant, was er geen geld."

Volgens Vandenhaute worden er binnenkort afspraken gemaakt over zijn verloning. Aanvankelijk was er sprake dat hij mede-aandeelhouder zou worden, maar dat idee is opgeborgen. "Dat zou de zaken nog complexer maken. Ik wil deel zijn van de oplossing, niet van het probleem", aldus Vandenhaute.

"Ik amuseer me", vertelt Vandenhaute over zijn rol als voorzitter. "Het is een hele puzzel om financieel opnieuw gezond te worden én sportief stand te houden, maar ik hou van die uitdaging." Volgens de voorzitter is er nu een stuk meer stabiliteit en duidelijkheid dan een jaar geleden. "Maar je kunt niet zeggen dat Anderlecht al helemaal terug is. Laten we vooral heel bescheiden blijven.” 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.