"Succes is verdienste van iedereen"

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2011, 11:26 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kwalificeerde zich donderdag tegen Sturm Graz al voor de 16de finales van de Europa League en ook in de competitie is paars-wit aan een sterke reeks bezig. Manager Herman Van Holsbeeck maakt een tussentijdse balans op.


"Onze Europese statistieken zijn indrukwekkend", zegt Van Holsbeeck op de officiële site. "De overwinningen tegen Sturm Graz en Lierse hebben de smet van de bekeruitschakeling ietwat uitgewist. Wat mij het meest plezier doet, is dat de spelersgroep zo hecht is. Ze gaan voor elkaar door het vuur. De manier waarop Tom De Sutter door zijn ploegmaats gevierd wordt en de wijze waarop de onfortuinlijke Ronald Vargas door de volledige groep gesteund wordt zijn goede signalen om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Die samenhorigheid is een verdienste van de spelers zelf, van de technische staf en alle medewerkers van de club. Iedereen speelt een belangrijke rol in het huidig succes.

"Prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld"

Maar Van Holsbeeck is beducht voor overdreven euforie. "Ik wil ook waarschuwen. We zijn er nog lang niet", aldus de manager. "De prijzen worden aan de meet uitgedeeld. Een moment van verslapping kan alles veranderen. Dat heeft de wedstrijd tegen Rupel Boom bewezen. Zondag volgt de erg belangrijke wedstrijd in Brugge. Daar moeten we de lijn doortrekken en scherp zijn. Er schuilt veel talent in deze groep, maar een goede mentaliteit en het collectief zullen het verschil maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.