Suarez: "Groep wil het maximum van de punten"

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2011, 10:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez dikte gisteren zijn Europees doelpuntentotaal op tot zes. Ditmaar scoorde hij met de kop, eens iets anders. "Dat doe ik inderdaad niet zo vaak. Maar in deze fase kon ik niet anders dan er mijn hoofd tegen zetten."


De assist voor Suarez' doelpunt kwam van Marcin Wasilewski. Het viel op hoe blij de Argentijn was dat de Pool hem de beslissende pas verstuurde. "Het doet me plezier dat het Wasyl was die de voorzet afleverde. Hij verdient die erkenning na alles wat hij heeft gedaan om terug te komen. Ik versta me heel goed met hem op het veld. Kijk maar eens hoe vaak hij me opzoekt wanneer hij moet voorzetten of inspelen. Echt, ik speel graag met hem."

Topschutter

Met zijn nieuw doelpunt is Suarez steviger leider in de topschutterstand van de Europa League. "Ik had dit in mijn stoutste dromen niet durver verwachten", lacht Suarez. "Maar laat dit duidelijk zijn, voor mij is die titel van topschutter zeker geen obsessie. Het belangrijkste is dat het de ploeg iets bijbrengt."

"Ik wil het dan ook niet bij die zes treffers houden. Ik wil nog scoren opdat we nog verder zouden kunnen doorstoten in deze Europa League", zo gaat hij verder. "Ik denk ook goed op weg te zijn mijn doelpuntenrecord in één seizoen te verbreken. Dat is nu veertien. Naast de zes in Europa heb ik er ook al vier in de competitie."

Zoals Real Madrid

Belangrijker dan zijn doelpunt vindt Suarez de zekerheid over de kwalificatie voor de zestiende finales. Het doel nu is om ook groepswinnaar te worden. "Het maximum van de punten halen blijft een belangrijke doelstelling van deze groep. Dat betekent dat we ook de twee volgende wedstrijden willen winnen."

PSV en Sporting Lissabon konden gisteren niet winnen zodat Anderlecht de enige club in de Europa League nog is met het maximum. In de Champions League is Real Madrid de enige ploeg die daar in slaagde. "Dat wist ik niet, maar het is leuk meegenomen", besluit Suárez lachend.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum