Anderlecht zeker van Europese lente

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2011, 00:04 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zich na vier opeenvolgende zeges al geplaatst voor de 1/16de finales van de Europa League. Paars-wit versloeg Sturm Graz met duidelijke 3-0 cijfers en behoudt als enige ploeg het maximum van de punten.


Nochtans werkte Anderlecht geen al te beste eerste helft af. Het gaf Sturm Graz een aantal uitstekende doelkansen weg, maar de Oostenrijkers konden er geen enkele benutten. Anderlecht van zijn kant was wél efficiënt en wie anders dan Guillaume Gillet bracht de Brusselaars op voorsprong.

Het eerste kwartier na de pauze was voor Sturm Graz omdat Anderlecht te laks hervatte. Na de tweede gele kaart voor Feldhofer kon paars-wit wel afstand nemen. Matias Suarez verdubbelde de voorsprong en maakte zijn zesde doelpunt in deze Europa League-campagne. In de slotfase dikte invaller Tom De Sutter de score nog wat aan. Een al bij al eenvoudige zege voor Anderlecht dat nu reeds zeker is van een plaatsje in de volgende ronde.

Uitslag: 3-0
Doelpunten: 23' Gillet (1-0), 73' Suarez (2-0), 81' De Sutter (3-0)

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Gillet (78' Kabasele), Marecek, Kljestan, Jovanovic (70' De Sutter), Canesin (67' Badibanga), Suarez
Sturm Graz: Cavlina, Ehrenreich, Feldhofer, Dudic, Klem, Holzl (9' Wolf), Weber, Dudic, Bukva, Szabics (79' Haas), Kienast (60' Purcher)

Geel: 23' Wolf, 45' 60' Feldhofer, 74' De Sutter, 85' Wasilewski, 85' Bukva
Rood: 60' Feldhofer (2x geel)

Scheidsrechter: Menashe Masiah
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum