Officieel: Hoedt leidt voortaan Anderlecht-defensie

DONDERDAG, 17 JUNI 2021, 14:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft een vervanger gevonden voor Matt Miazga, de Nederlander Wesley Hoedt. De 27-jarige Hoedt komt over van Southampton en tekent een contract tot 2025. "De keuze voor Anderlecht is in de eerste plaats een sportieve keuze", klinkt het in een eerste reactie.

Een jaar geleden, na een sterk seizoen bij Antwerp, doken er al berichten op over interesse van Anderlecht. "De contacten tussen RSC Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar", geeft de verdediger nu toe. "Er was onmiddellijk een klik met Peter en Vincent en het was wachten op het juiste moment."

Dat juiste moment is dus nu. Southampton verhuurde Hoedt afgelopen seizoen aan Lazio Roma, maar in de Serie A kwam hij niet verder dan tien basisplaatsen en zeven (veelal korte) invalbeurten. Het contract van Hoedt bij Southampton liep nog tot medio 2022, maar een terugkeer naar de Premier League was niet aan de orde.

"Leiderschap en ervaring"

"De keuze voor Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan. Het is aan mezelf en Lior om de kleedkamer de nodige maturiteit te bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen", vertelt Hoedt over zijn transfer.

Ook sportief directeur Peter Verbeke is opgewekt met deze derde zomeraanwinst. "Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team. Om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen én te streven naar resultaat is deze balans noodzakelijk. Wesley is ook goed aan de bal en hij speelt met lef en vertrouwen, wat zeer goed aansluit bij het voetbal dat deze club wil brengen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum