Bruzz-journalist en rockgitarist nieuwe persmanager

WOENSDAG, 16 JUNI 2021, 21:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft met Mathias Declercq een nieuwe perswoordvoerder gevonden. Declercq is de opvolger van Jan Gatz die onlangs na nog geen jaar zijn ontslag indiende. De voorbije jaren was Declercq aan de slag bij het Brusselse medium Bruzz, maar we kennen hem ook als gitarist van de indierockband Freaky Age.

Met een gemiddelde leertijd van 14 jaar was Freaky Age, een band uit Ternat, in 2006 de jongste finalist ooit in de finale van Humo's Rock Rally. In de jaren die volgden bouwden ze een mooie carrière uit, maar in 2019 besliste de band te stoppen. Declercq was al die jaren gitarist van de band.

Naast zijn muziekcarrière ging Declercq Engelse en Spaanse taal- en letterkunde studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. Na het behalen van zijn masterdiploma volgde nog een master in de journalistiek. In 2016 ging Declercq als schrijvend journalist aan de slag bij Bruzz. Na twee jaar schopte hij het tot nieuwsmanager en nog een jaar later tot redactiechef. Na vijf jaar bij Bruzz kiest Declercq nu voor een nieuw avontuur als perswoordvoerder bij Anderlecht.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum