"Budget verdubbelen om Europees mee te doen"

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2011, 16:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Binnen drie jaar wil Herman Van Holsbeeck afscheid nemen als manager van Anderlecht. Tegen dan wil hij Anderlecht nog een stapje groter maken. De uitbreiding van het stadion moet hiervoor zorgen.


"We willen zo snel mogelijk starten met de uitbreidingswerken. Deze zijn absoluut nodig als we onze inkomsten willen verhogen", zo vertelt hij in La Dernière Heure. "Als de verbouwing klaar is, kunnen we dromen van een verdubbeling van het budget van de club. We praten dan over 60 à 70 miljoen euro. Dat is het minimum als Anderlecht Europees wil blijven meespelen."

Jonge talenten

Daarnaast noemt Van Holsbeeck ook het nieuwe jeugdcomplex van vitaal belang voor de verdere ontwikkeling van de club. "We hebben al enkele veelbelovende jongeren bij ons, maar we willen verdergaan met het aantrekken van de beste jeugdspelers."

"We willen deze rond hun 14-15 jaar naar ons trainingscentrum halen. Daarna is het te laat. Dan zijn ze te duur geworden", zo beseft de Anderlecht-manager. "Kijk naar Kevin De Bruyne. We wilden hem erg graag hebben, maar vandaag kost die tien miljoen euro en is hij onhaalbaar voor ons."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.