Michaël Verschueren mogelijk kandidaat bondsvoorzitter

WOENSDAG, 2 JUNI 2021, 10:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Mehdi Bayat diende zijn ontslag in als bondsvoorzitter. Eind augustus weten we wie zijn opvolger wordt en de kans bestaat dat dat Michaël Verschueren zal zijn, al is nog niets zeker. Ondertussen is Verschueren wel al afgevaardigde van het profvoetbal.

De Raad van Bestuur van de voetbalbond bestaat uit vier vertegenwoordigers van het profvoetbal, vier uit het amateurvoetbal en twee onafhankelijken. De nieuwe voorzitter van de voetbalbond moet tevens lid zijn van de Raad van Bestuur. En gisteren is Verschueren dus al aangeduid als afgevaardigde van het profvoetbal.

De andere drie zijn Michel Louwagie van AA Gent, Bruno Venanzi van Standard en Peter Willems van Oud-Heverlee Leuven. Die drie hebben voorlopig geen zin in het vrijkomen zitje van voorzitter, al kan dat nog veranderen natuurlijk. Dus blijft Verschueren over, al blijft ook dat afwachten.

De nieuwe voorzitter zal pas eind augustus verkozen worden tot dan hebben alle verschillende instanties nog de tijd om te vergaderen over de materie. Ook RSC Anderlecht zelf moet nog akkoord gaan indien Verschueren kiest om voorzitter te worden. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.