Kompany: "De toekomst is aan ons"

ZONDAG, 23 MEI 2021, 22:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Enigszins verbitterd en gefrustreerd zat Vincent Kompany erbij op de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Antwerp. De rode kaart en het tegendoelpunt riepen toch wat vragen op. Maar de Anderlecht-coach was ook fier en hoopvol voor de toekomst.

"Zijn jullie er al uit?", was het cynische antwoord van Kompany op de vraag wat hij vond van de twee fases. "Het stoorde me vooral dat de beslissing niet snel genoeg genomen kon zijn. Maar ach, nu kan ik er al bijna om lachen. Mijn ploeg moet nog vooruitgang boeken, maar wij zijn niet de enigen. Er is nog veel werk aan de winkel."

Frustratie en fierheid waren de gevoelens die overheersten. "Kijk naar Zeno Debast. Hoe hij speelde ... Alsof hij al tien jaar meevoetbalt. De toekomst is van ons, we moeten alleen even doorbijten." Volgens Kompany maken pijnlijke momenten als deze deel uit van het groeiproces. "Velen lachen nu in hun vuistje. Omdat we zo lang aan de top stonden. Als het wij tegen de rest is, zal het wij tegen de rest zijn. Ik stop niet."

Kompany vindt dat zowel zijn team als hij als coach de voorbije maanden heel hard gegroeid zijn. "En dat is het belangrijkste. Over acht maanden zullen we nog beter zijn. Dat is geen kwestie van geduld, maar van logica."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.