"Ik zie Kompany als vriend, niet als trainer"

ZATERDAG, 22 MEI 2021, 09:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ziggezagge Jeanke neemt morgen afscheid van RSC Anderlecht na 36 jaar trouwe dienst. Jeanke De Bock wordt er weldra 70 en het is nu hoog tijd om op vakantie te gaan en te genieten. Maar eerst nog even herinneringen boven halen. 

36 jaar is een lange tijd en Jeanke zag veel spelers passeren bij RSC Anderlecht. Romelu Lukaku ging hij afhalen van school, hij zag Dries Mertens en Youri Tielemans op de academie en Vincent Kompany ? Dat is een vriend voor Jeanke en dat zal hij altijd blijven.

Romelu Lukaku

Jeanke ging de 16-jarige Lukaku van school halen. "Ik reed toen met een Polo, zo een klein autootje en Romelu was toen al een uit de kluiten gewassen tiener. Hij zat in mijn auto met zijn knieën tegen zijn kin, maar nooit heeft hij geklaagd. We hebben er ook nog vaak mee gelachen, het is een brave jongen."

Vincent Kompany

Kompany en Jeanke kennen elkaar nu al 23 jaar. "Onze band is geweldig, ik voel veel liefde voor hem. Zijn deur staat altijd open, ik loop er binnen als ik hem nodig heb ook al durven veel mensen dat niet. Hij legt de lat natuurlijk heel hoog en is enorm veeleisend. Hij wil elke dag opnieuw dat zijn jongens beseffen dat Anderlecht aan de top hoort. Maar voor mij zal hij altijd een vriend blijven."

De materiaalman wordt in juni 70 en het is dus tijd om afscheid te nemen. "Ik heb de grootste talenten bezig gezien bij de jeugd, dat was echt een mooie tijd. En bij de A-ploeg was het dan allemaal nog grootser. En de laatste jaren bleef het alleen maar groeien. De hoeveelheid materiaal is verdriedubbeld. En ik word er eerlijk gezegd ook niet jonger op."

"Het is nu tijd om aan mijn vrouw en familie te denken. Die hebben mij veel te veel moeten missen. Maar nu ben ik een vrij man, mijn vrouw mag nu zoveel vakanties boeken als ze wil. Maar voor we de valiezen inpakken eerst nog de wedstrijd tegen Antwerp. Ik hoop echt dat we die winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.