Jestrovic: "Kompany is goed bezig"

DONDERDAG, 20 MEI 2021, 07:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nenad Jestrovic lag op twee weken op intensieve zorgen door een coronabesmetting maar is nu aan de beterhand. RSC Anderlecht volgt hij nog steeds, zijn hart blijft dan ook paars. Voor Vincent Kompany heeft hij niets dan lof en respect: "Hij wordt een grote trainer".

Jestrovic heeft nog last van zijn coronabesmetting, de stem is nog niet optimaal en hij moet soms nog naar adem snakken. Maar hij is vooral blij dat hij het gehaald heeft. Anderlecht was nooit veraf want de ex-spits kreeg veel steun vanuit Brussel. "Supporters en oud-ploegmaats zochten contact en leefden met mij mee. Daarvoor wil ik iedereen zeker nog eens bedanken, het deed echt deugd. Maar ik zal Anderlecht altijd dankbaar blijven, ze bleven in mij geloven, ondanks mijn blessure. Ik ben voor eeuwig een man met een mauve hart."

Kompany

Het hoeft dus niet gezegd te worden dat Jestrovic paars-wit nog op de voet volgt. Hij komt er ook regelmatig over de vloer als is dat nu door de huidige gezondheidscrisis veel minder. Marc Coucke en Michael Verschueren vroegen hem zelfs om de sportieve raad te versterken. "Ik heb even met het idee gespeeld om ja te zeggen maar niet onder om het even welke voorwaarde. Finaal leek het mij gewoon slimmer om gewoon supporter te blijven. En eerlijk gezegd is Vincent Kompany wel goed bezig. Er waren ballen nodig om de uitdaging aan te gaan en die heeft hij getoond."

"Met alle respect, de ploeg die er nu staat is niet te vergelijken met de beste teams uit het verleden. Maar toch is Kompany erin geslaagd om een ploeg te vormen en hen vooruitgang te laten boeken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij grote carrière zal maken als trainer. Ook door het feit dat hij trouw gebleven is aan zichzelf en aan Anderlecht. Vincent is een grote meneer."

Jestrovic is ervan overtuigd dat Anderlecht op de goede weg terug is en voor volgens seizoen een titelkandidaat mag genoemd worden. "Er is veel gepraat over Anderlecht, veel slecht ook. Maar Anderlecht blijft Anderlecht, onderschat ons niet. We zijn op de goede weg terug."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.