Nkaka en Makarenko terug naar Anderlecht

ZATERDAG, 15 MEI 2021, 11:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De uitleenbeurten van Aristote Nkaka en Evgen Makarenko krijgen geen vervolg. La Dernière Heure weet dat Paderborn en Kortrijk de twee Anderlecht-spelers niet definitief overnemen. Peter Verbeke mag dus op zoek naar een oplossing voor hen.

De uitleenbeurt van Nkaka aan Paderborn begon slecht. Voor eind maart vergaarde hij slechts 28 speelminuten in de tweede Bundesliga. De laatste vijf wedstrijden speelde hij wel de volle negentig minuten. Paderborn had geen optie tot aankoop, dus nog twee wedstrijden en het Duitse avontuur van Nkaka zit erop. Nkaka heeft bij Anderlecht nog een contract voor twee jaar.

Makarenko speelde anderhalf jaar op uitleenbasis voor Kortrijk. Dit seizoen kwam hij in de competitie aan 24 basisplaatsen en vier invalbeurten. Toch zal Kortrijk de aankoopoptie niet lichten. Makarenko ligt bij Anderlecht nog één jaar onder contract.

Eerder was al bekend dat de overbodige Ognjen Vranjes en Zakaria Bakkali terugkeerden. Net als Nkaka en Makarenko hebben ook zij geen toekomst meer bij paars-wit. 



anderlecht-online forum