Anderlecht opnieuw gelijk in Champions' play-offs

WOENSDAG, 12 MEI 2021, 23:01 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft het veld van Genk verlaten met een 1-1 gelijkspel. Het speelde sterk voor rust en leidde met een doelpunt van Ait El Hadj. Na rust kon Paarswit dat niveau niet meer vasthouden, maar Genk kon amper dreigen. Onuachu scoorde toch de gelijkmaker toen hij voor een keer veel te veel vrijheid kreeg van de Anderlecht-defensie. Veel schiet Paarswit niet op met een punt, maar het mag terugblikken op een degelijke partij.

Hoewel de wedstrijd dus een kwartier later begon door VAR-perikelen, hadden de spelers er best zin in. Het spel ging vlot op en neer. Voor Genk was vooral Onuachu gevaarlijk, voor Paarswit kon Ashimeru tweemaal op doel trappen. Genk kreeg het echter moeilijker om Verbruggen te bedreigen terwijl Anderlecht steeds beter gebruik begon te maken van de ruimte die Genk liet.

Na een half uur veroverde Cullen de bal die via enkele tussenstations bij Ait El Hadj kwam. De aanvaller nam Vandevoort tegenvoets te grazen en trapte Anderlecht zeker niet onterecht op voorsprong. Genk reageerde met een schot van Ito dat werd gered door Verbruggen. In de tegenaanval die meteen daarna ontstond, verstuurde Cullen een mooie diepe bal naar Verschaeren die alleen op doel kon gaan, maar zijn afwerking was erg slordig. Anderlecht kon gaan rusten na een goede eerste helft.

Genk moest na rust beter in de match komen, wilde het zijn titelambities niet vroegtijdig begraven. De eerste tien minuten brachten echter geen verandering. Anderlecht bleef Genk vrij makkelijk opvangen. Een goede deviatie van Onuachu lanceerde Ito, maar de Japanner schoot hoog over. In minuut 66 was het toch ineens raak voor Genk. Ito bediende nu Onuachu die veel te veel ruimte kreeg van de Paarswitte defensie en de gelijkmaker in doel kopte. Net daarvoor was Nmecha vervangen geweest, mogelijk vanwege te veel hinder. Amuzu, zijn vervanger, kreeg een mogelijkheid om Paarswit opnieuw op voorsprong te trappen, maar zijn poging week af in corner.

Hoewel er geen echte kansen meer vielen, bleef Anderlecht geloven in zijn kansen. De ingevallen Dauda schoot bijzonder zwak centraal op Vandervoort. Mykhailichenko probeerde het voluit na een goede bal van Sambi, maar de paal stond in de weg. Hetzelfde scenario aan de overkant. Arteaga trapte na een corner op de deklat. Dit waren de twee laatste wapenfeiten van beide teams zodat Anderlecht alweer gelijkspeelt in de Champions play-offs.

Anderlecht speelde een sterke eerste helft die het kon bekronen met een doelpunt van El Hadj. Na rust hield het Genk vrij makkelijk weg van het doel, maar het geraakte zelf ook veel moeilijker aan kansen. Een moment van onoplettendheod was genoeg voor Onuachu om gelijk te maken. Met het gelijkspel schiet Anderlecht op zich niet zo veel op, maar het houdt Genk en Antwerp wel in het vizier.