Dimata definitief naar Espanyol?

ZONDAG, 9 MEI 2021, 00:45 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Espanyol Barcelona is zeker van promotie naar La Liga, de Spaanse eerste klasse. In principe zou Espanyol de aankoopoptie op Landy Dimata automatisch moeten lichten.

In 2018-2019 Dimata werd eerst nog gehuurd van Wolfsburg en speelde hij een overtuigend seizoen zodat Anderlecht de aankoopoptie vrij snel lichtte. Maar eind februari blesseerde Dimata zich zeer ernstig en die blessure zou hem uiteindelijk ongeveer anderhalf jaar van het veld houden. Dimata startte dit seizoen nog sterk, maar moest daarna Nmecha voor zich dulden in de pikorde.

Tijdens de wintermercato verhuurde Anderlecht de aanvaller aan Espanyol en in de overeenkomst werd ook een aankoopoptie vastgelegd. In geval van promotie zou die automatisch gelicht moeten worden. Anderlecht zou nog 2.2 miljoen krijgen van de 5 miljoen die het destijds voor Dimata betaalde. Het is wel verlost van een hoog loon.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.