Miazga redt punt in slotfase

ZATERDAG, 8 MEI 2021, 22:48 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 2-2 tegen Antwerp, maar daar moet het eigenlijk tevreden mee zijn. Het miste vandaag de nodige creativiteit om afstand te nemen van Antwerp. Matt Miazga kopte in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd brak pas open na rust en Antwerp was de betere ploeg met Mbokani als uitstekend speerpunt. De Congolees scoorde tweemaal, Verschaeren scoorde voor Anderlecht. Heel veel schiet Anderlecht niet op met een punt, maar de kloof met Genk blijft wel speelbaar.

Anderlecht speelde voor rust niet zijn beste helft van de laatste maanden. In de eerste tien minuten liepen zowel Seck als Cullen al tegen geel aan. Antwerp zette hoog druk en vanaf het moment dat Paarswit kwam opzetten, trokken de troepen van Vercauteren zich terug. Bij de weinige momenten dat er mogelijkheden waren om Antwerp in moeilijkheden te brengen, werd er te slordig ingespeeld.

Antwerp kreeg één kans en dat was meteen de grootste. Een vijftal minuten voor rust liep Lukaku slim door en werd hij netjes aangespeeld, maar gelukkig voor Anderlecht was het Jordan die moest afwerken en niet zijn broer. De trap belandde over het doel van Verbruggen.

Vier minuten na rust kon de wedstrijd beginnen, maar helaas gebeurde dat wel met een voorsprong voor Antwerp. Mbokani profiteerde optimaal van een slechte aanname van Cobbaut. De Congolees stifte de bal zoals in zijn beste jaren netjes langs Verbruggen. Het duurde tien minuten alvorens Anderlecht reageerde en ook dit resulteerde meteen in een doelpunt. Bruun Larsen bediende mooi Verschaeren die knap in een tijd langs Butez in doel tikte.

De wedstrijd brak nu helemaal los, want met een gelijkspel schoten beide teams weinig op. Antwerp scoorde knap, maar Mbokani stond eerder buitenspel. Aan de overkant schoot Bruun Larsen te zwak op Butez en Nmecha kon niet profiteren toen De Laet de bal in zijn voeten kopte. Verbruggen had een puike redding nodig om een vallende kopbal van Mbokani in hoekschop te duwen.

Antwerp kwam weer op voorsprong via Mbokani maar het doelpunt werd opnieuw afgekeurd wegens eerder buitenspel. Acht minuten voor tijd tikte Trebel Buta licht aan in het strafschopgebied. Mbokani scoorde dan toch de 1-2 en Antwerp kon een sterke periode omzetten in een voorsprong. Kompany haalde nog drie invallers van de bank en Amuzu probeerde het met een laag schot, maar de drive bij Anderlecht was al een tijdje met de noorderzon verdwenen. Maar in de allerlaatste minuut sleepte Anderlecht via Miazga toch nog een punt uit de brand. De Amerikaan kopte uit het niets hard de gelijkmaker binnen.

Zo ontsnapte Anderlecht aan een eerste nederlaag in de competitie sinds eind februari. Antwerp was de betere ploeg na rust en leek met Mbokani flink op weg om de ambities van Anderlecht een serieuze hak te zetten. Paarswit miste vandaag de nodige creativiteit uit de laatste matchen om afstand te nemen van het stugge Antwerp. Het zal nu in het tweeluik tegen Genk moeten oogsten, wil het hoger eindigen dan de vierde plaats.

Score: 2-2
Goal(s): 0-1 Mbokani (48'), 1-1 Verschaeren (57'), 1-2 Mbokani (83'), 2-2 Miazga (96')

Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhailichenko (88' Mukairu), Sambi Lokonga, Cullen (46' Trebel), Verschaeren (84' Dauda), Bruun Larsen (67' Ashimeru), Ait El Hadj (84' Amuzu), Nmecha
Antwerp:Butez, De Laet, Seck, Le Marchand, Lukaku, Verstraete, Hongla , Buta, Gerkens, Miyoshi, Mbokani

Geel: Seck 3', Cullen 9', Miazga 39', Verstraete 72', Hongla 80'