Kompany: "Breedte van onze kern gebruiken"

ZATERDAG, 8 MEI 2021, 20:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kort voor de aftrap van Anderlecht - Antwerp gaf Vincent Kompany nog een interview aan Radio 1. Daarin legde hij onder meer uit waarom Josh Cullen de voorkeur krijgt op Adrien Trebel. En de sterke prestatie van vorige week zorgt volgens hem niet meteen voor een vertrouwensboost.

De wissel Ashimeru - Bruun Larsen is logisch gezien de prestaties van beide spelers vorige week. Dat Cullen start in plaats van Trebel is verrassender. "Er volgen nu drie wedstrijden in zes dagen (zijn er acht, red.). We moeten gebruik maken van de energie en het vers bloed dat Josh en Jacob vandaag kunnen brengen", vertelt Kompany. "De voorbije matchen zijn we vaak in de laatste twintig à dertig minuten over onze tegenstander gegaan. Dat is omdat onze bankzitters het zo goed deden. We hebben de hele ploeg nodig."

Kompany kreeg ook de vraag of de prestatie van vorige week in Brugge een boost heeft gegeven aan het zelfvertrouwen. "In mijn opinie mag dat niet veel veranderen", vindt de Anderlecht-coach. "We worden beter en we gaan nog beter worden. De voorbije maanden hebben we een evolutie doorgemaakt die voorspelbaar was als we hard werkten op training en stabiliteit in de groep konden bewaren."

"De ploeg die aan de aftrap komt, is klaar om te strijden. Ze zijn niet bezig met perceptie, maar wel met het behalen van resultaten", besluit Kompany.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.