Derde jeugdtalent tekent tot 2024

VRIJDAG, 7 MEI 2021, 10:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Ook Nassim Azaouzi tekent een profcontract tot 2024 bij RSC Anderlecht. Hij maakt deel uit van het Purple Talents-programma waar hij school en voetbal combineert. Azaouzi begon als centrale verdediger maar bij de U13 maakt hij de switch naar diepe spits. 

“Azaouzi is de aanvalsleider van de 2006-generatie die ieder seizoen eindigt als topschutter. Hij is groot en sterk, maar bezit ook een meer dan aardige techniek. Nassim is een harde werker op het veld", aldus Jean Kindermans, directeur van de jeugdopleiding. 

Na Julien Duranville en Ethan Butera is Azaouzi dus het derde jeugdtalent dat deze week een profcontract tekent bij RSC Anderlecht. Het drietal kon rekenen op buitenlandse interesse maar kiezen ervoor om zich verder te ontwikkelen op Neerpede. 

"Jeugd meer dan ooit centraal"

Kindermans is opgetogen met de keuze van de drie spelers en hoopt dat nog veel andere jeugdtalenten hun voorbeeld volgen. “Ik ben blij dat we met Julien, Ethan en Nassim drie jonge talentvolle spelers van een sterke generatie konden overtuigen dat verder ontwikkelen binnen RSCA de juiste keuze is."

"Ondanks de vele binnen- en buitenlandse interesse zijn deze jongens en hun ouders ervan overtuigd dat onze club er alles aan zal doen om hen speelminuten aan te bieden op het hoogste niveau. We hopen dat we ook nog andere talentvolle spelers kunnen overtuigen om te kiezen voor een toekomst bij paars-wit, waar de eigen jeugd meer dan ooit centraal staat.”

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.