Walter Baseggio neemt Anderlecht-trainer onder vuur

DINSDAG, 30 NOVEMBER 2004, 09:17 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Baseggio heeft gisteren zijn eeuwige glimlach afgegooid. Hij werd zaterdag door Broos op de bank geplaatst. Hoewel de middenvelder in een zwakke periode zit, volstaat dit om de tactische aanpak van de trainer in vraag te stellen.

"Broos heeft me gekwetst", zegt de 26-jarige middenvelder in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Ik speel negen jaar bij Anderlecht en dit is de zwaarste klap uit mijn carrière."

"Ze willen hier dat ik de beslissende pass geef, de bal recupereer en ook nog zelf scoor. Dat kan niemand. Tijdens de winterstop vertrek ik niet, maar het is logisch dat ik aan het einde van het seizoen naar een andere club uitkijk."

Broos had zaterdag niet veel zin om over het invallersstatuut van Baseggio te praten. Gisteren was de Anderlecht-trainer spraakzamer: "Als men aan Walter raakt, roept iedereen dat hij het slachtoffer is. Ik zeg u het volgende: als ik tevreden over hem was, had ik hem niet vervangen. Ik dacht een andere Baseggio te zien nadat hij enkele weken op de bank had gezeten. Maar die heb ik niet gezien. Ik hoef hem geen uitleg te geven. Als hij de redenen wil weten, staat mijn deur open. Hij is groot genoeg. Er is hier op Anderlecht al genoeg gepraat. Let wel: ik viseer niet alleen Walter door dit te zeggen."



anderlecht-online forum