Anderlecht stoomt door naar 9 op 9

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2011, 21:38 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft het Oostenrijkse Sturm Graz op eigen veld geklopt met 0-2. Paars-wit controleerde de partij, maar moest wel lang wachten op het eerste doelpunt. Met een 9 op 9 is Anderlecht nu bijna zeker van de volgende ronde.

Sturm Graz kon Proto in de eerste helft nauwelijks bedreigen, maar ook Anderlecht kwam niet verder dan enkele halve kansen. Gillet wipte over en Suarez geraakte niet voorbij doelman Cavlina.

Na de rust zat er meer snedigheid in de aanvallen van paars-wit. Net toen Graz beter in de match kwam sloeg Anderlecht toe. Na wat geharrewar in de zestien van de tegenstander kon Guillaume Gillet de bal tegen de netten duwen: 0-1. Een minuut nadien moest Graz met zijn tienen verder. Burgstaller pakte zijn tweede gele kaart na een overtreding op doelpuntenmaker Gillet.

Even later was de buit helemaal binnen voor Anderlecht. Mbokani lanceerde Suarez die, net zoals tegen Standard, de doelman omspeelde en scoorde. Anderlecht staat na drie speeldagen alleen aan de leiding in groep L met het maximum van de punten.