Verbeke: "Kritiek van Antwerp is bizar"

DONDERDAG, 29 APRIL 2021, 10:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Zoals velen begrijpt ook Peter Verbeke de kritiek van Antwerp niet als zou Anderlecht onethisch en onsportief gehandeld hebben bij het aantrekken van Lior Refaelov. "Op 8 april hebben we Antwerp zelfs ingelicht. Wat dom was, want zo verzwakten we onze positie. Maar ik wilde volgens de regels spelen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Verbeke wil niet te veel reageren op de kritiek om de sereniteit van de play-offs niet in het gedrag te brengen. "Alleen dit: ik vind het bizar." Verbeke wijst erop dat het nieuws al in de kranten stond en dat het onmogelijk is om een transfer van de Gouden Schoen onder de radar te houden. "En jullie kunnen getuigen dat ik niet de persoon was die lekte."

De sportief manager stipt ook aan dat hij op 8 april Antwep op de hoogte bracht van de gesprekken. "Eigenlijk was dat dom. Zo verzwakten we onze eigen positie en boden we hen de kans om te counteren. Maar ik ben van opleiding jurist en wilde he spel volgens de regels spelen."

Dat Antwerp stelt dat Anderlecht beter discreet een akkoord had gesloten en dat pas na de play-offs had gecommuniceert, begrijpt Verbeke helemaal niet. "Stel je voor dat hij tegen ons een penalty had gemist en nadien bekend raakt dat hij bij ons had getekend ..."

"Refaelov is te trots om uit te bollen"

Verbeke vertelt ook dat Anderlecht niet over één nacht ijs ging bij de transfer van Refaelov. "We hebben hem gescout, zijn fysieke data uitvoerig doorgelicht en een grondige medische keuring gedaan. Hij is dan wel 35 jaar, maar hij is te trots om uit te bollen. Hij heeft nog veel honger."

Volgens Verbeke kan Refaelov ook naast het veld een grote rol spelen en jongens als Verschaeren en El Hadj helpen in hun ontwikkeling. "We geven geen enorme salarissen meer, maar boden hem wel twee jaar contract. Dat gaf de doorslag."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.