Manchester City wil Nmecha verkopen

DONDERDAG, 29 APRIL 2021, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Pech voor Anderlecht: Manchester City wil Lukas Nmecha volgend seizoen niet meer verhuren. De Engelse club gaat het in 2022 aflopend contract van de spits niet verlengen en wil hem deze zomer ten gelde maken. Als Anderlecht hem wil houden, zal het hem moeten kopen.

Nmecha houden wordt geen sinecure. Zijn prestaties bij Anderlecht hebben al interesse uit Duitsland (o.a. Hamburg) en Spanje opgewekt. En wat als hij eind mei uitblinkt tijdens de eindfase van het EK voor U21? Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op acht miljoen euro.

"Binnen onze budgettaire grenzen doen we alles om Nmecha definitief te kopen. We werken er hard op”, geeft sportief directeur Peter Verbeke aan in Het Nieuwsblad. Nmecha voelt zich goed bij Anderlecht en heeft zelf enige inspraak over zijn toekomst. Verbeke hoopt dat er zo met City misschien iets te regelen is. "Maar als er een club met 15 miljoen euro komt aandraven, moeten we passen."

Volgens Verbeke heeft Anderlecht wel de nodige troeven om Nmecha te overtuigen. "Bij ons vindt hij stabiliteit en kan hij Europees spelen. Hier kan hij zich verder ontwikkelen. In het ideale scenario werken we volgend seizoen verder op zijn kopspel, zodat hij op die manier nog meer kan scoren."



anderlecht-online forum