"We zorgen dat het in orde komt"

DONDERDAG, 22 APRIL 2021, 07:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Naast Marco Kana volgt Mauve ook Lukas Nmecha van naderbij. Zo krijgen we een blik op het telefoontje dat Vincent Kompany pleegt naar de Duitste spits om hem te overtuigen om naar RSC Anderlecht te komen. En ook telefoongesprekken met het Kompany-thuisfront komen aan bod. 

Als Kompany naar zijn vrouw Carla Kompany belt om haar het nieuws te melden dat hij stopt met spelen en fulltime trainer wordt, blijkt vooral oudste dochter Sienna een begenadigd onderhandelaar te zijn: "Als we hier nog vier jaar blijven, dan wil ik een huisdier. Als ik gelukkig ben kan ik je beter steunen", klinkt het aan de andere kant van de lijn.

Lukas Nmecha

Kompany beslist dus op een bepaald moment om te stoppen met spelen en fulltime trainer te worden. Zijn eerste opdracht bestaat eruit om Lukas Nmecha te overtuigen om voor RSC Anderlecht te kiezen. Hij belt de Duitste spits in Engeland. "Ik wil je laten weten dat ik trainer wordt en stop met spelen, ik zeg je dit omdat we een goede relatie hebben en ik weet dat je zal zwijgen. Maar wanneer kom je nu langs hier? Ik heb al een wedstrijd verloren omdat je hier nog niet was. Je bent nu 22, tijd om stappen te zetten. Kom op, zeg ja en we maken het in orde."

Nmecha kwam en bloeide open, de hoop is zelfs om hem nog een extra seizoen te huren van Manchester City. Wouter Vandenhaute liet al vallen in Extra Time dat de onderhandelingen daarover bezig zijn. 
 Bron: sporza.beanderlecht-online forum