Pro League ijvert voor (gedeeltelijke) heropening stadions

WOENSDAG, 21 APRIL 2021, 15:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De Pro League blijft achter de schermen ijveren voor een gedeeltelijke opening van de stadions. Gisteren stuurde het nogmaals een brief met de vraag om beperkt publiek toe te laten, liefst nog voor het einde van de Play-offs. 

Het doet dat met het oog op de opening van de terassen. "Net dan vinden de belangrijkste wedstrijden van het seizoen plaats. Wedstrijden om de titel, de Europese plaatsen, behoud of promotie. Het is onvermijdelijk dat supporters dan naar de stadions zullen afzakken om hun ploeg te steunen en hun helden te zien. Niet enkel de die hards, maar ook brave huisvaders met kinderen. Dit zien we nu al gebeuren, het is een illusie te denken dat dit zich niet gaat herhalen net wanneer de inzet in de competitie toeneemt", klinkt het op de website van de Pro League. 

"Daardoor gaan er onveilige situaties gecreëerd worden voor de volksgezondheid die ook nog eens een extra belasting gaan zijn voor de ordediensten. Geefde clubs de kans en de verantwoordelijkheid om dit op een gecontroleerde wijze te organiseren. Ze hebben de kennis en de middelen om dit veilig te doen. En in plaats van supporters her en der rond het stadion zitten ze veilig op hun zitje in het stadion."
 Bron: proleague.beanderlecht-online forum