Integratie U23 in 1B op dood spoor

WOENSDAG, 14 APRIL 2021, 09:28 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vandaag is het D-day voor de licenties. De clubs weten dus vandaag of ze groen licht krijgen of niet. Hoe het zit met de belofteteams te integreren in 1B , is nog een ander paar mouwen. Het hele plan zit op een dood spoor.

Er was al heel wat te doen rond de integratie van de belofteteams in 1B. Club Brugge kreeg daar als enige eersteklasser de kans toe. Het plan was om volgend seizoen meerdere eersteklassers die kans te bieden. Maar alle onderhandelingen daarrond zitten muurvast.

AA Gent dreigde ermee om naar de Belgische Mededingingsautoriteit te trekken als hun U23 ploeg uit de boot viel. Dat zou het geval zijn als Virton volgend seizoen opnieuw zijn opwachting zou maken in 1B. Vandaag komt daar meer duidelijkheid rond als de club opnieuw een licentie krijgt. 

Er zijn dus nog heel wat obstakels te overwinnen en de vraag is of het alle moeite waard is en het plan om de belofteploegen te integreren gewoon te laten varen. Misschien komt er vandaag toch meer duidelijkheid na de uitspraak van de licentiecommissie.



anderlecht-online forum