Anderlecht doet goede zaak met ruime zege

MAANDAG, 5 APRIL 2021, 20:19 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met verve getoond dat het menens is om play-off 1 te halen. Het boekte een knappe 1-4 zege op Antwerp dat er nauwelijks aan te pas kwam. Alle doelpunten vielen na rust, nadat Nmecha zelfs nog een penalty had gemist. Anderlecht blijft alles in eigen handen hebben om play-off 1 te spelen, maar er wachten nog twee moeilijke wedstrijden.

Anderlecht kreeg van bij de aftrap het balbezit van Antwerp. Vercauteren wist immers maar al te goed dat Anderlecht het moeilijk heeft om een defensie in positie te ontwrichten. Anderlecht speelde daarvoor ook een beetje te traag, maar slecht was het spel zeker niet te noemen. Ashimeru en Trebel schoten niet ver naast en Verschaeren kon uit een moeilijke positie niet bij een bal van Nmecha. Nmecha zelf was het dichtst bij een doelpunt, maar De Wolf lette goed op en verwerkte het lage schot van de Duitse aanvaller. Antwerp probeerde het met de lange bal naar Lamkel Zé, maar slaagde daar nauwelijks in. Pas rond minuut 35 kon het Anderlecht even wat achteruit dringen. Refaelov zorgde met een schuiver voor het enige Antwerpse gevaar.

Vijf minuten na rust wees Lambrechts naar de stip na een fout van Lukaku op Sambi. Meestal is een strafschop dit seizoen een zekerheid, maar Nmecha schoot deze maal te centraal en De Wolf redde. De Duitser - die ook vorige week bij Duitsland U21 een strafschop miste - liet het echter niet aan zijn hart komen. Hij sprintte op links en speelde Ashimeru mooi aan. De Ghanees schoof de bal keurig in doel. Antwerp moest nu zijn egelstelling verlaten. Het reageerde via Batubinsika, maar Cobbaut stond slim opgesteld en assisteerde Wellenreuther. Terwijl Antwerp kwam opzetten, liep Murillo slim weg op hoekschop. Hij trapte de corner van Trebel aan de tweede paal knap in een tijd in doel.

Een grote kans op een derde goal kwam er niet toen Ashimeru goed de bal kon stelen, maar net te hard Nmecha aanspeelde. Vercauteren bracht Mbokani op ongeveer twintig minuten voor tijd, maar Wellenreuther bleef werkloos. De Wolf mocht zich echter voor de derde maal omdraaien. Ait El Hadj kwam naar binnen en krulde de bal erg knap in de verste hoek binnen. De troepen van Kompany kwamen nu helemaal onder stoom. De ingevallen Amuzu snelde langs Lukaku en via Nmecha kwam Verschaeren in schietpositie. De Rode Duivel liet het niet na om met een lage schuiver De Wolf voor een vierde maal te laten vissen. Le Marchand kon nog milderen nadat de paal en Wellenreuther in de weg stonden. De 2-4 hing ook nog in de lucht, maar Mbokani verslikte zich in zijn controle en Cobbaut stond daarna weer in de weg.

Anderlecht boekte een belangrijke zege in een topwedstrijd. Antwerp begon wel erg afwachtend en betaalde dit cash na rust. Of was Anderlecht gewoon opnieuw erg goed? Het scoorde vier knappe doelpunten en miste zelfs nog een strafschop. Zo blijft Paars-wit in de race om play-off 1 en neemt het drie punten voorsprong op Oostende. Er volgen nog twee moeilijke wedstrijden met Club Brugge thuis en STVV uit (altijd lastig voor Anderlecht). Maar misschien speelt de kalender nog een rol. Op de laatste speeldag spelen Antwerp en Genk immers tegen elkaar.

Score: 1-4
Goal(s): 0-1 Ashimeru (51'), 0-2 Murillo (61'), 0-3 Ait El Hadj (77'), 0-4 Verschaeren (84'), 1-4 Le Marchand (88')

Antwerp:De Wolf, De Laet, Le Marchand, Batubinsika, Lukaku, De Pauw (80' Buta), Haroun (40' Gerkens), Hongla, Verstraete (67' Mbokani), Refaelov (80' Miyoshi), Lamkel Zé
Anderlecht:Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhailichenko, Sambi Lokonga, Trebel, Ashimeru (78' Amuzu), Ait El Hadj, Verschaeren (87' Bruun Larsen), Nmecha (85' Mukairu)

Geel: Cobbaut (16')