Efficiënt Anderlecht klopt Genk

MAANDAG, 3 OKTOBER 2011, 01:53 - Skyhawk

Anderlecht heeft de koppositie veroverd na een 0-1 overwinning op het veld van Racing Genk. Mbokani kopte in de tweede helft de enige goal tegen de netten.

Racing Genk was de betere ploeg gedurende quasi de hele wedstrijd, maar de bezoekers bewezen andermaal hoe dodelijk efficiënt ze kunnen zijn.

In de eerste helft was de beste kans voor de thuisploeg. Op een vrije trap week de bal af via het been van Juhasz. Proto kon het leer nog via de paal uit doel houden. Ook Kouyaté bood nog hulp door de herneming af te blokken.

Aan de overkant was Gillet er het dichtst bij, maar ook Koteles liet zich op zijn kopbal niet verschalken.

De tweede helft bood beter voetbal. Genk creëerde kansen, maar Benteke verzuimde verschillende malen af te werken. Aan de overkant werd een bal van Kljestan nog net voor de lijn gekeerd. Maar even later lukte het dan toch: Mbokani werd niet in de weg gelegd en hij kopte hard binnen.

Genk ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar vergat te voetballen. Anderlecht hield simpel stand en pakt de leiding na het puntenverlies van Brugge.

Resultaat: 0-1
Doelpunt: 73' Mbokani 0-1

Racing Genk: Koteles, Anele, Tozser, Simaeys, Pudil, Hyland, Vanden Borre (79' Kennedy), Buffel, De Bruyne (56' Barda), Vossen (15' Dugary), Benteke
Anderlecht: Proto, Odoi, Kouyate, Juhasz, Safari, Biglia, Kljestan, Gillet, Canesin (66' Vargas), Suarez (93' Marecek), Mbokani (84' Kanu)

Geel: Simaeys, Vanden Borre, Dugary, Vargas, Mbokani

Scheidsrechter: Delferiere
Stadion: Cristal Arena