Anderlecht op nippertje voorbij Beerschot

MAANDAG, 26 SEPTEMBER 2011, 13:40 - Garrincha

Een doelpunt van Guillaume Gillet twee minuten voor tijd bezorgde Anderlecht alsnog de winst tegen Beerschot (3-2). Paars-wit domineerde, kwam 2-0 voor, maar gaf deze bonus op vijf minuten tijd uit handen. Tot Gillet scoorde.

Anderlecht begon aan de partij zonder Jovanivic, die wordt klaar gestoomd voor de partij tegen Lokomotiv Moskou van donderdag. Tom De Sutter was zijn vervanger. Van bij de aftrap nam de thuisploeg de partij in handen, maar echte kansen leverde dit niet op. Al knalde Suarez hard op Stijnen en vond Canesin de Beerschot-doelman op zijn weg na een knappe dribbel.

Op het half uur slaagde het Brusselse paars-wit er dan toch in een kloof te slaan. Een vrije trap en een corner van Biglia lieten Juhasz en Gillet toe om een 2-0 ruststand op het bord te zetten. Voor Juhasz al zijn tweede kopbaldoelpunt, maar het eerste werd afgekeurd omdat de corner waaruit hij scoorde over de achterlijn was geweest.

Na de pauze ging Anderlecht door op zijn elan. Bij momenten werd er goed gevoetbald, maar extra doelpunten volgden niet. Tot iets voorbij het uur Deschacht te veel ruimte liet in zijn rug en Porokara kon profiteren (2-1). Vijf minuten later sprong de bal via de borst van Biglia ongelukkig voor de voeten van diezelfde Porokara en die dwong Kouyaté tot een strafschopfout.

Losada zette zich achter de bal en knalde het leer hoog in doel. De Argentijn, die de voorbije jaren faalde bij Anderlecht, vierde zijn doelpunt door op de hekken voor de bezoekende fans te klimmen, wat hem geel opleverde. Een dure gele kaart overigens, want twee minuten trapte hij hard Kljestan onderuit en volgde karton nummer twee. Het bekende omkopingsgebaar makend trok hij richting kleedkamers.

Tegen tien bezoekers voerde Anderlecht de druk op. Jacobs bracht de debuterende Mbokani en Vargas in de ploeg en scheidrechter Pots legde de bal niet op de stip wanneer Custovic het leer in de zestien beroerde met de bovenarm. Het verlossende doelpunt viel uiteindelijk twee minuten voor tijd toen Gillet de rebound binnen tikte na een kopbal van Suarez tegen de paal.

Score: 3-2
Goal(s): 31' Juhasz 1-0, 36' Gillet 2-0, 64' Porokara 2-1, 69' Losada 2-2 (pen), 88' Gillet 3-2

Anderlecht: Proto, Odoi, Kouyate, Juhasz, Deschacht (75' Vargas), Gillet, Biglia, Kljestan, Canesin (92' Wasilewski), Suarez, De Sutter (67' Mbokani)
Beerschot: Stijnen, Malul, Kagelmacher (48' Wuytens), Mikulic, Van der Heyden, Francois (74' Custovic), De Decker, Nyoni, Losada, Porokara (85' Angeli), Sidibe

Geel: 29' Gillet, 30' Malul, 57' De Decker, 67' Wuytens, 69' Juhasz, 70' Losada,
Rood: 72' Losada (2 x geel)

Scheidsrechter: Tim Pots