Proto houdt zwak Anderlecht overeind

ZONDAG, 18 SEPTEMBER 2011, 16:45 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft een nipte 0-1 zege behaald tegen Gent, maar fraai was het allemaal niet. De uitblinkers van tegen AEK, Suarez, Canesin en Jovanovic, gaven vandaag niet thuis en paars-wit ontsnapte meermaals aan de gelijkmaker.

Ariël Jacobs stelde nagenoeg dezelfde ploeg op als tegen AEK Athene. Enkel Wasilewski moest zijn positie afstaan aan Denis Odoi. Paars-wit nam het initiatief in de eerste twintig minuten en kwam al vroeg op voorsprong. Skarabot stopte Suarez foutief af in de zestien: strafschop voor Anderlecht. Penalties nemen blijft echter een pijnpunt voor paars-wit zo bleek. Jorgacevic pakte de strafschop van de Argentijn, maar in de rebound kon Suarez wel scoren: 0-1.

Maar in plaats van voluit voor een tweede doelpunt te gaan, dacht Anderlecht vooral aan controleren en de voorsprong vasthouden. De Gentenaars kwamen stilaan beter in de match. Uitgespeelde kansen waren aan beide kanten echter zeldzaam.

Gent kwam daarna een pak snediger uit de kleedkamer en trok het laken helemaal naar zich toe. Anderlecht kwam er niet meer aan te pas en stond voortdurend op de eigen helft te voetballen. Ook zag het Kouyaté uitvallen na een botsing met Coulibaly. Wasilewski nam zijn plaatsje centraal in de defensie over. Gent ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker, maar een sterke Proto en een goed verdedigende Juhasz hielden Anderlecht recht. Paars-wit kreeg in de slotfase nog twee grote kansen om de wedstrijd dood te doen, maar eerst Kanu en daarna Suarez wrongen ze vakkundig de nek om. Anderlecht kreeg het nog heel warm en Biglia keerde nog een bal net voor de lijn, maar scoren lukte Gent niet meer.