Bekijk de volledige persconferentie van Kompany

ZONDAG, 21 FEBRUARI 2021, 22:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Kortrijk stond Vincent Kompany de pers vrank en vrij te woord. Op zijn persconferentie van bijna een kwartier sprak hij klare taal. "Vandaag kan ik weinig woorden brengen die zalvend zijn", besefte de coach. "Nu is het incasseren."

Op haar Youtube-kanaal publiceerde de club de integrale persconferentie van Kompany. Je kan ze onderaan bekijken. We pikken er alvast enkele opmerkelijke passages uit.

"Ik wil Kortrijk feliciteren. Deze zege is helemaal verdiend. Je kan verliezen, maar je moet jezelf altijd kunnen herkennen in de prestatie. Vandaag was dat niet het geval. Daarom doet deze nederlaag zoveel pijn."

"Ik ga vandaag op geen enkel vlak te veel ingaan op de vragen. Als Anderlecht-trainer moet ik hier nu rustig zitten. Ik moet niet te veel vertellen en toeleven naar de volgende wedstrijd."

"Dat we al twee wedstrijden lang geen enkele bal tussen de palen getrapt hebben? Jullie mogen die statistieken blijven opsommen, ik kan dat niet winnen. Ik heb geen verhaal. Tegen Genk hadden we wel twintig kansen, maar dat telt nu niet."

"Dat elke andere Anderlecht-coach moet vrezen voor zijn job wanneer die maar de helft van de punten haalt? Klopt, maar elk Anderlecht-team was anders dat dit Anderlecht-team."

"Ik had een reactie verwacht van de spelers na Cercle. Ik zag die reactie de voorbije week elke dag, maar niet vandaag. Het allerbelangrijkste voor mij is dat de jongens bevrijd durven spelen. Dat lukte vandaag niet. Ik wil nadenken hoe dat komt. Dat zit me dwars."Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum