"Je suis Anderlechtois en ben er fier op"

ZATERDAG, 20 FEBRUARI 2021, 08:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga, de kapitein van RSC Anderlecht, weet dat het tegen KV Kortrijk veel beter moet dan tegen Cercle Brugge. Een vedette wil hij niet zijn en of hij nu een "6" of een "8" is, daar is hij zelf ook nog niet helemaal uit. 

Sambi Lokonga begrijpt dat mensen hem als hautain beschouwen al is hij dat zeker niet. "Men verwart arrogantie met hoe comfotabel, wij Anderlecht-jeugdspelers, aan de bal zijn. Ik vind het ook niet erg dat ze soms zeggen dat ze het arrogante Anderlecht-kantje in mij zien. Je suis Anderlechtois, en ik ben er trots op."

Een "6" of een "8"

Het is ook een discussie die al lang gevoerd wordt, wat is nu de positie voor Albert Sambi Lokonga. "Eerlijk gezegd, ik ben er zelf nog niet echt uit. Kompany zei vorig jaar al dat ik moest kiezen. Ik heb hem toen gezegd dat ik de eerste helft op de '6' zou spelen en de tweede op de '8'. Maar ik hou voorlopig beide opties open, ik weet zelf niet goed wat ik op dit moment moet kiezen."

Vincent Kompany

Als Sambi Lokonga de coach in één woord moet omschrijven kiest hij voor "werker". "Kompany laat ons niet gerust, elke training weer eist hij dezelfde intensiteit. Hij is hard voor iedereen, ook voor mij. Als ik eens een mindere dag heb dan roept hij: "Sambi, ofwel werk je even hard als de rest ofwel ga je naar huis". Hij gaat ons ook niet overladen met een heleboel info over de tegenstander. Zijn principe is: de rest moet zich aanpassen aan ons, niet andersom. En dat is het echt Anderlecht, ik heb het bij de jeugd nooit anders geweten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.