"Had Coucke het anders aangepakt, dan was ik al gestopt"

DINSDAG, 16 FEBRUARI 2021, 07:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht, in al zijn jaren bij RSC Anderlecht had hij twee kampen. De lovers en de haters. Toch is hij de enige speler met 603 wedstrijden voor paars-wit achter zijn naam. Vandaag is zijn 40ste verjaardag en bij een terugblik overheerst vooral RSC Anderlecht. 

De hoofdvraag bij Deschacht is nu, stoppen in juni of toch nog een jaartje bijdoen: "Ik ben verslaafd aan voetbal", is zijn reactie, "In december had ik nochtans de beslissing genomen om te stoppen, ik had toen een topmaand achter de rug. Dus in mijn hoofd was ik er voor 99% klaar mee, maar toch".

RSC Anderlecht

Deschacht kreeg in 2018, een week voor de voorbereiding een telefoontje van Marc Coucke dat hij niet meer welkom was op de club. "Had Coucke dat toen anders aangepakt, dan was ik nu voetballer af. Had hij voor de laatste competitewedstrijd gezegd: 'We maken van de volgende je afscheidswedstrijd, nodig vrienden en familie uit en we maken er een groot feest van', dan had ik dat voorstel aangenomen. Nu kreeg ik één week voor de start een bot telefoontje dat ik niet meer moest komen. Daarna heb ik héél diep gezeten. Sindsdien voetbal ik vooral op revanche."

Peter Maes en Francky Dury

Deschacht ging nadien aan de slag bij Lokeren en nu bij Zulte Waregem. "Ik ben Peter Maes heel dankbaar dat hij mij uit sloot haalde en me een kans had. Ook Francky Dury betuigt mij veel respect en daarom dank ik hem. Het zijn twee coaches die heel veel voor mij betekenen in het de laatste jaren van mijn carrière."

Stoppen of doorgaan

Ondertussen is Deschacht er nog altijd niet uit: stoppen of doorgaan. "Er zijn tien redenen te verzinnen om door te gaan maar ook evenveel om te stoppen. Maar ik heb nog niet echt een beslissing genomen, we zien wel. Na het voetbal zie ik wel iets in assistent-coach en/of analist. Tot het zover is, blijf ik me wel amuseren bij Zulte Waregem."

Op 21 maart keert Olivier Deschacht terug naar het Lotto Park met Zulte-Waregem.



anderlecht-online forum