Frutos: "Ik kom op een dag terug"

ZATERDAG, 13 FEBRUARI 2021, 08:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen is de laatste wedstrijd dat Nicolas Frutos op de bank zit bij RSC Anderlecht, nadien trekt hij naar DC United. In Het Laatste Nieuws neemt hij afscheid van de club en de supporters. Een voorlopig afscheid van Frutos sluit af met de woorden: "Ik kom op een dag terug".

"Beste Anderlecht-supporters", begint Frutos zijn afscheidswoorden, "Naar DC United gaan was geen gemakkelijke keuze. Maar hun project spreekt mij aan en ik kan er drie jaar aan de zijde van mijn vriend en landgenoot Hernán (Losada, red.) werken, met nog meer verantwoordelijkheden."

"Wat zeker niet waar is is dat ik vertrek omdat Kompany als een dictator funcioneert. Na drie passages bij Anderlecht is het deze keer de moeilijkste om te vertrekken. En dus was het allerminst evident om de knoop door te hakken."

"Vincent is de eerste coach die ik meemaak die zo openstaat voor dialoog. Elke dag weer vraagt hij onze mening, over de opstelling, de looplijnen, zowel aan mij als aan Jonas De Roeck en Graig Bellamy, er wordt naar ons geluisterd. En dit is geen verkoopspraatje, het is de pure waarheid."

"Het was Vincent die er mij van overtuigde om een derde keer aan de slag te gaan bij de club. 'Met de middelen die er zijn, zullen we een mooi parcours afleggen', zei Vincent me in het begin. Na enkele maanden aan zijn zijde ben ik ervan overtuigd dat hij gelijk heeft. Hij zorgt ervoor dat spelers zich ontwikkelen, dat ze ervaring opdoen. De jonge gasten gaan, dankzij Vincent en de vele kansen die ze tegenwoordig krijgen, veel vooruitgang boeken. Geloof me: het is een kwestie van tijd voor de resultaten volgen."

"Ook omdat Vincent een engagement is aangegaan en ik zie hem ook niet meteen vertrekken op de club.Hij zal altijd alles geven voor de club van zijn hart. En dan hoop ik dat Anderlecht hetzelfde engagement richting Vincent toont, door zijn ideeën te ondersteunen."

"Ik weet dat er sowieso mensen zijn die gaan zeggen: 'Hij gaat enkel naar Amerika voor de centen.' Toch was dat niet het enige vooral de familiale kant gaf de doorslag. DC United is ook gemotiveerd om de ommekeer in te zetten. Ze hebben een nieuw modern stadion en ze zijn begonnen met de bouw van een nieuw trainingscentrum."

"Op Neerpede begrijpt men dat ik die uitdaging wil aangaan. Vincent was erg positief, waar ik hem dankbaar voor ben. Dit is geen vaarwel van RSC Anderlecht maar een tot ziens. Want ik kan jullie beloven: ik kom op een dag terug. Maar eerst wil ik mijn laatste wedstrijd met Anderlecht winnen van Cercle Brugge. Dan kan ik dit hoofdstuk in schoonheid afsluiten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.