"Ijsbeer" Rodyse Munienge

VRIJDAG, 12 FEBRUARI 2021, 14:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was ijskoud gisteren, het Dudenpark ligt open en bloot zonder enige bescherming en het vroor tot -6 graden. Maar daar had Rodyse Muniege duidelijk geen last van, hij verscheen langs de lijn in korte broek en korte mouwen. 

Rodyse Munienge is als sinds hun jeugd de boezemvriend van Vincent Kompany. Een uitleg of zijn vriend geen last had van de kou heeft de coach ook niet, wel dat hij onmisbaar is voor hem binnen zijn dagelijkse taken.

“En in de zomer draagt hij dan soms een dikke jas als het 34 graden is. Misschien moeten we Marc Van Ranst als wetenschapper eens vragen om daar eens een onderzoek naar te voeren”, reageert Kompany lachend als hem gevraagd wordt naar de zomerse klederdracht van zijn assistent. 

"Zelf blijft hij liever in de schaduw en dat wil ik dan ook zo houden. Maar hij is cruciaal voor mij. Ik ben elke minuut van de dag bezig, andere zaken vergeet ik dan ook gemakkelijk en dan komt Muniege op de proppen. Ik hou me bezig met alle details en ik heb mensen rond me nodig die daarmee om kunnen gaan. Mensen die orde op zaken kunnen stellen."
 





anderlecht-online forum