"Ik accepteer de financiële situatie en klaag niet"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2021, 16:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Onvermijdelijk kreeg Vincent Kompany vragen over het interview van minderheidsaandeelhouder Etienne Davignon. De coach wil niet lang blijven stilstaan bij de financiële situatie van de club en wil vooral helpen met het sportieve.

Bij de komst van Kompany vertelde men dat hij zich liet uitbetalen in aandelen. De coach benadrukt nog eens dat hij voluit voor de rol van coach gegaan is en niet die van aandeelhouder. "Ik wou dat die rol duidelijk was, voor iedereen. Ik ben geen aandeelhouder geworden omdat ik voor de volle honderd procent coach wilde zijn."

Het is ondertussen ook geen geheim meer dat RSC Anderlecht er slecht voorstaat op financieel gebied. "Ik wist dat en ga daar ook niet over klagen. Mijn taak is het sportieve. Hopelijk kunnen we daarmee in de toekomst iets doorslaggevend veranderen. Ik neem alle verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd op het veld, of er nu veel of weinig geld is. En ben tevreden met de kern die ik voorhanden heb."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.