"Anderlecht heeft een ziel, dat heeft Coucke onderschat"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2021, 10:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Daniel Spreutels, in een nog niet zo ver verleden de clubadvocaat van RSC Anderlecht, is nu bestuurder bij Union Saint Gilloise. Morgen komt de club waar hij 35 jaar actief was als jurist op bezoek in het Dudenpark. Van wrok is geen sprake bij Spreutels. 

"Het was raar, in 2018 kwam er aan een carrière van 35 jaar als advocaat voor Anderlecht, een einde. Dat einde kwam in de vorm van een telefoontje van Marc Coucke dat amper 90 seconden duurde", begint Spreutels het interview, "Maar van wrok is geen sprake. Ik heb heel mooie jaren beleefd bij Anderlecht met veel voldoening, je zal mij dus niet horen klagen".

Marc Coucke

Het oude management had zich de huidige situatie van RSC Anderlecht wel even anders voorgesteld, geeft Spreutels toe. "Coucke heeft één ding onderschat toen hij de club kocht: Anderlecht heeft een ziel. En die moet je respecteren en niet zomaar proberen vergeten. Het oude management heeft echt wel goede dingen gedaan."

"Natuurlijk volg ik een beetje wat er nu aan de hand is, maar het herstel is ingezet. Ik wens het nieuwe management echt het allerbeste toe. Anderlecht komt er wel."

Herman Van Holsbeeck

Ondertussen is Spreutels nog altijd de raadsman van Herman Van Holsbeeck waartegen nog altijd een onderzoek loopt in de zaak Propere Handen. Dat onderzoek is nog altijd aan de gang dus wil Spreutels daar geen verder commentaar op geven. "Eens alles achter de rug is denk ik wel dat Van Holsbeeck zelf met een statement naar buiten zal komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.