Anderlecht kent weinig moeite met Kortrijk

ZONDAG, 11 SEPTEMBER 2011, 22:48 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond vertrouwen getankt voor de Europese confrontatie met AEK Athene volgende week donderdag. Paars-wit klopte Kortrijk in eigen huis met 2-0. Milan Jovanovic toonde zich alweer beslissend voor de thuisploeg.

Tom De Sutter geraakte niet op tijd fit waardoor Suarez de rol van diepe spits op zich nam. Anderlecht kwam goed aan voetballen toe in de eerste helft en dat leverde na een kwartier een 1-0 voorsprong op. Suarez leverde met buitenkant rechts een gemeten assist af op Jovanovic, die de de bal binnenduwde. Kortrijk kon aanvallend weinig voor mekaar brengen. Bijna stond het op slag van rust 2-0, maar doelman Van Hout had een knappe reflex in huis op een poging van Jovanovic.

Na de rust ging Anderlecht niet meer voluit en kwam Kortrijk beter in de match. Proto behoedde zijn team voor de gelijkmaker na een hoekschop. De dubbele voorsprong kwam er dan toch na een ingestudeerd nummertje. Biglia kon met een vrije trap zomaar de vrijstaande Gillet bereiken die de bal onder Van Hout binnenschoof. Anderlecht dacht vanaf dan enkel aan AEK, al gaf Iakovenko nog een gretige indruk bij zijn invalbeurt.