"Het voetbal moet RSC Anderlecht redden"

ZATERDAG, 6 FEBRUARI 2021, 08:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS MIchaël Verschueren is de spreekbuis van de minderheidsaandeelhouders, geld blijven pompen in RSC Anderlecht is volgens hem ook niet de oplossing om de club te redden. Het is het voetbal dat RSC Anderlecht moet redden. 

“Ik vind dat het nieuwe management sportief goed opereert — in een overlegmodel, onder meer met een scoutingscel die gewaardeerd wordt, iets waar ik van dag één naar streefde. Bij de overname is door de aandeelhouders al veel geld op tafel gelegd, ook Marc Coucke heeft nadien nog eens geld geleend aan de club. Laat ons eerlijk zijn, geld gegeven. Dus om nu opnieuw geld op tafel te gooien is geen goede strategie", is Verschueren eerlijk.
"Daarom zeg ik, het voetbal moet Anderlecht redden, via Europees voetbal.  Anderlecht heeft een constructief bestaansmodel nodig, zodat het bestuur op stevige fundamenten kan verder bouwen."

Supporters laten dromen

"Het voetbalmanagement is een harde wereld, het gaat er veel agressiever aan toe dan ik had gedacht, daar had ik het moeilijk mee. Als ik érgens spijt van heb, dan is het dat we té veel risico's op hetzelfde moment hebben genomen. Het is faliekant uitgedraaid. Daar wil ik mij voor verontschuldigen bij de fans. Maar het was een poging om hen opnieuw droomvoetbal te bezorgen. Ook de coronapandemie heeft ons niet geholpen, die heeft ons Europees voetbal gekost, daar ben ik zeker van."

"Anderlecht gaat nu door een moeilijke periode maar ik ben er zeker van, we komen er wel. Dat is ook mijn boodschap aan onze supporters: ook de komende jaren zal de journey niet evident zijn, maar Anderlecht komt terug. Alleen is blind geld blijven storten op de rekening niet de oplossing. We zullen blijven constructief praten.”





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.