"21 en kapitein, daar wil ik vooral van genieten"

WOENSDAG, 3 FEBRUARI 2021, 11:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga trekt vanavond naar de streek waar hij opgroeide. Al is hij niet echt bekend met de tegenstander FC Luik. Maar dat wil niet zeggen dat hij hen onderschat. Het zal de spelers van FC Luik niet aan motivatie ontbreken en bovendien is het veld ook niet echt een voordeel.

FC Luik heeft maanden niet kunnen trainen door Covid-19, enkel voor de bekerwedstrijd van vanavond kregen ze een uitzondering van de Pro League om de trainingen te hervatten. Al beschoud Sambi Lokonga dat niet als een nadeel voor de Luikenaars: "Ze zullen fris en gemotiveerd zijn om tegen ons te spelen. En dan nog gezwegen over hun veld, kunstgras en klein".

AC Milan

De middenvelder is al meermaals gelinkt aan AC Milaan. Al is hij daar zelf niet echt mee bezig. "Ik weet dat er clubs kijken, maar ik wil daarmee niet in mijn hoofd zitten. Of er komende zomer een transfer inzit ? Dat is een vraag voor Peter Verbeke. Misschien wil hij mij er volgend seizoen nog bij om Europees te spelen. Maar we zien wel. Als ik vertrek zal het naar een club zijn waar ik zal spelen, dat is de belangrijkste voorwaarde."

Kapitein

Sinds de blessure van Hendrik Van Crombrugge neemt Sambi Lokonga de kapiteinsband voor zijn rekening. Een verantwoordelijkheid die hij serieus neemt. "Ik moet het goede voorbeeld geven. De Netflixreeks over Michaël Jordan heeft mij geïnspireerd. Of dat een voordeel is voor een eventuele EK-selectie ? Dat zijn zaken waar ik nu nog niet wil mee bezig zijn. Ik ben 21 en kapitein van Anderlecht, dat zijn de zaken waar ik nu vooral wil van genieten."



anderlecht-online forum