Kompany: "Er is gedaan wat nodig was tijdens de mercato"

DINSDAG, 2 FEBRUARI 2021, 13:46 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany sprak met de pers naar aanleiding van de bekermatch morgen in FC Luik, maar ook over de voorbije wintermercato die voor Anderlecht toch nog niet helemaal gedaan is. De assistenten van Kompany, Frutos en De Roeck, zouden de club nog kunnen verlaten.

Frutos' situatie is concreet, want de Argentijn kan assistent worden van zijn vriend Losada bij DC United in de VS. Kompany zou het vertrek van Frutos zeker een verlies vinden, maar hij vindt dat er ook moet worden gekeken naar de famiale toestand van personen met familie in het buitenland. Gezien de manier waarop dit werd verwoord, lijkt ons de kans groot dat Frutos effectief vertrekt. Ook voor De Roeck is er interesse, met name vanuit Cercle Brugge. "Er wordt dag en nacht door ons gewerkt. We zoeken altijd naar een vervanger, dat is logisch als er iemand met kwaliteiten vertrekt", aldus Kompany over het eventuele vertrek van De Roeck en of Frutos.

Kompany kwam ook terug op het vertrek van Dimata en Bakkali. Over Dimata zegt hij dat de speler wilde vertrekken om te zien wat hij dit seizoen nog kan presteren na zijn lange blessure. Kompany gaf ook toe dat het financiële aspect een rol speelt en dat het vertrek van Dimata een positief gevolg heeft voor de loonmassa van de club (Dimata werd gehaald onder Devroe en Coucke). "Ik focus mij nu enkel op de beschikbare spelers, maar wie vertrokken is, heeft ook kwaliteiten", reageerde Kompany. Hij zegt dat de club hun prestaties in de gaten zal houden, maar dat Anderlecht gedaan heeft wat het moest doen tijdens de mercato.

Uiteindelijk ging het ook nog over de bekerwedstrijd in FC Luik van morgenavond. Kompany is alvast terecht op zijn hoede. Er wordt gespeeld op een klein veld in matige staat met kunstgras. Kompany zei dat hij geen risico's zal nemen met spelers die lang geblesseerd zijn geweest en dat hij de opstelling zal benaderen vanuit een medisch standpunt. Kompany sprak met respect over de tegenstander en zei dat de beker belangrijk is voor Anderlecht, zeker ook omdat ze geen Europees voetbal spelen. Hopelijk beseffen de spelers dat ook, want een zoveelste vernedering in de beker tegen een club uit een lagere klasse kan Anderlecht momenteel missen als kiespijn.



anderlecht-online forum