Diaby: "Wil voor Kompany door het vuur gaan"

DINSDAG, 19 JANUARI 2021, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Abdoulay Diaby heeft er zin in. Als het van hem afhangt staat hij vrijdag al op het veld met RSC Anderlecht tegen Waasland-Beveren. Dat hij een verleden heeft bij Club Brugge is volgens de spits geen debat: "Dat is nu eenmaal voetbal".

"Ik heb respect voor iedereen bij Club Brugge. Dat er veel emoties zijn nu bij sommige supporters, daar kan ik begrip voor opbrengen. En ik zal ook nooit vergeten wat ik er bereikt hebt. Maar Anderlecht is voor mij nu de ideale stap en de perfecte uitdaging", is Diaby eerlijk.

Veheugd om Anderlecht-speler te zijn

Diaby is blij met zijn overstap naar RSC Anderlecht en geeft meteen mee dat hij voor Kompany door een vuur zal gaan. "Ik ben verheugd. Anderlecht kwam echt op het juiste moment. Bij Getafe liep het niet meer zoals het moest. De overstap is ook vlot verlopen, daar wil ik iedereen voor bedanken. En Anderlecht blijft een mooie club in het Europees voetbal."

Antwerp

Er was ook interesse van Antwerp: "Maar Anderlecht was het meest concreet. Ik heb ook niet getwijfeld. Er waren vooraf verschillende gesprekken met de trainer en hij heeft mij heel goed uitgelegd wat zijn verwachtingen zijn. Hij wou er mij ook heel graag bij. Ik wil voor hem door het vuur gaan. Er is ook nog veel mogelijk met deze groep, daar geloof ik in".

Aankoopoptie

RSC Anderlecht onderhandelde ook een aankoopoptie op de Malinees, al is het volgens hem nu nog te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. "We zien wel, laat mij nu maar eerst spelen. Ik zeg niet meteen nee tegen een langer verblijf, maar het is nu echt nog te vroeg om daar over te praten. Ik wil nu vooral mijn ploeg helpen en hopelijk kan ik dat vanaf vrijdag al tegen Waasland-Beveren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.