Officieel: Anderlecht huurt Diaby van Sporting Lissabon

MAANDAG, 18 JANUARI 2021, 20:36 - SJonas35
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wat vanmiddag zeer waarschijnlijk leek, is nu ook officieel bevestigd. Anderlecht huurt Abdoulay Diaby tot het einde van het seizoen van Sporting Lissabon. Ook in deze huurovereenkomst werd er een aankoopoptie opgenomen. De Frans-Malinese spits "komt om te scoren", zoals hij zelf liet weten op de website van de club. 

De aanvaller is vooral bekend bij het Belgische publiek door zijn passage bij aartsrivaal Club Brugge tussen 2015 en 2018. In die periode speelde hij 108 wedstrijden, deed hij 36 keer de netten trillen en gaf hij 20 assists. In juli 2018 werd hij verkocht aan Sporting Lissabon voor zo'n 4,5 miljoen euro. Na uitleenbeurten aan het Turkse Besiktas en Spaanse Getafe, strijkt hij nu terug neer in België. 

"Iedereen in Belgie kent de kwaliteiten van Abdou. Zijn scorend vermogen, gekoppeld aan een pak ervaring, moet ons in staat stellen om efficiënter te worden.”, liet Peter Verbeke weten bij de voorstelling van de speler.

Ook Diaby zelf is verheugd om opnieuw op de Belgische velden te spelen, na ervaring opgedaan te hebben in Portugal en Spanje. Hij hoopt dan ook te kunnen doen waarvoor hij gekomen is: scoren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.