Nog geen Ashimeru en Trebel tegen Charleroi

MAANDAG, 18 JANUARI 2021, 12:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal het morgen tegen Charleroi doen zonder Majeed Ashimeru en Adrien Trebel. Dat liet Vincent Kompany vanmiddag verstaan op zijn persconferentie. De coach wil beiden alle tijd geven om 100 procent te zijn. "We gaan geen spelers verbranden die nog belangrijk zullen zijn voor ons."

"Trebel is bijna terug, maar na een lang herstel gebeurt het zelden dat alles vanaf dag één perfect loopt", vertelde Kompany. "Adri heeft nog wat tijd nodig en die tijd zal hij krijgen. Er is geen haast. Het enige wat we willen, is dat hem 100 procent gezond terug hebben. Dan zal hij ook weer belangrijjk zijn voor ons."

Ook nieuwkomer Ashimeru krijgt de nodige tijd. "Hij krijgt een individueel traject om klaar te geraken. Bij zijn aankomst moest hij eerst in quarantaine en hij komt van een club die wel een winterstop had (hij speelde zijn laatste wedstrijd op 20 december, red.). Hij traint nu pas voor het eerst met de groep mee", aldus Kompany. "Mijn inschatting is dat we nog wat tijd nodig hebben. Ik wil op geen enkele manier spelers verbranden die in de komende maanden voor ons heel belangrijk kunnen zijn."



anderlecht-online forum