Anderlecht in extremis gelijk na 2 penalty missers

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2011, 16:55 - Skyhawk

Anderlecht verknoeide andermaal een quasi zekere zege. Twee penaltymissers kwamen de Brusselaars duur te staan, toen Brugge met 10 man wel een penalty kon omzetten. Gelukkig genoeg kon Jovanovic in de 92e minuut nog gelijk stellen

Brugge nam de beste start en creerde meteen een kans in de eerste minuut. Juhasz verdedigde scherp. Even later werd Jovanovic onderuit geschoffeld in de zestien. De Serviër zette de elfmeter zwak om en Coosemans pakte. De eerste helft verliep met kansen langs beide kanten. Suarez en Canesin waren het gevaarlijkst bij Anderlecht. Brugge dreigde vooral over de rechterflank, maar de verdediging stond deze keer wel pal. Gaandeweg werd de partij bitsiger. Vlemickx, kaartennaaier puur sang, kreeg als eerste geel. Even later ging ook Wasilewski op de bon.

De tweede helft kende het zelfde verloop, met een paar kansen over en weer. Toen Canesin knap werd vrijgespeeld in het strafschopgebied, werd hij onderuit gedoken door Coosemans. Rood en penalty. Deze keer zette Kljestan zich achter de bal en ook hij miste. Aan de overkant was het wel raak. Gillet begin een domme overtreding in de box en Donck zette de penalty wel goed om.

Anderlecht, met een man meer, smeet nu alles naar voren. De Sutter, Deschacht en Iakovenko kwamen er in. In de laatste seconde van de partij kon Jovanovic met een knappe goal toch nog scoren: 1-1.

Resultaat: 1-1
Doelpunten: 84' Odjidja 1-0 (pen), 91' Jovanovic 1-1

Club Brugge: Coosemans, Hoefkens, Donk, Almeback, Hogli, Vazquez (85' Blondel), Zimling (76' Dhoest), Odjidja, Dirar, Lestienne (65' De Jonghe), Vleminckx
Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyate, Safari (86' Deschacht), Gillet (86' De Sutter), Biglia, Kljestan (90' Iakovenko), Canesin, Jovanovic, Suarez

Geel: Vleminckx, Wasilewski, Hoefkens, Jovanovic
Rood: 73' Coosemans

Scheidsrechter: Boucaut
Stadion: Jan Breydel