'Brighton wil Pools talent aan Anderlecht uitlenen'

DINSDAG, 12 JANUARI 2021, 16:33 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Nadat het vorige week Percy Tau terughaalde, wil Brighton & Hove Albion Anderlecht nu een andere speler ter beschikking stellen. Legia.net schrijft dat Brighton de 19-jarige Poolse middenvelder Michal Karbownik aan Anderlecht wil uitlenen.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt begin oktober betaalde Brighton 5,5 miljoen euro aan Legia Warschau om Karbownik over te nemen. Beide ploegen kwamen wel overeen om de middenvelder het seizoen te laten afmaken bij de leider in de Poolse competitie.

De website Legia.net schrijft nu dat Brighton de uitleenbeurt wil stopzetten en Karbownik voor de rest van het seizoen wil verhuren aan Anderlecht. De manager van Karbownik ziet dat evenwel niet zitten. Hij ziet zijn poulain liever tot juni bij Legia blijven.

Karbownik is een centrale middenvelder die vorig seizoen debuteerde bij Legia. Hij schopte het meteen tot titularis. In oktober debuteerde hij voor de Poolse nationale ploeg. In de Nations League mocht hij twee keer invallen en in de oefenwedstrijd tegen Finland speelde hij de volle 90 minuten. In de slotfase gaf hij zelfs de assist voor de 5-1 van Arek Milik.

Bron: Legia.netanderlecht-online forum